De vil dele, reflektere og lære!

Som en del av studiet «Sosiale medier» ved NTNU, skal jeg analysere bloggen itfag.

En blogg er et nettsted for publisering av blogginnlegg som stort sett er skrevet av enkeltpersoner. Navnet «blogg» er et engelsk ord som er satt sammen av ordene web og logg.

Bloggen itfag handler om teknologi, IKT, sosiale medier og forskning. Poenget med bloggen er å tilby læring, studietips, tips og triks.

Det er en stund siden siste innlegg, men totalt er det en aktiv blogg. Første innlegget er fra juni 2010. Et av kjennetegnene ved en blogg er at de fleste innleggene har et kommentarfelt, hvor leseren kan legge igjen en kommentar. Itfag-bloggen er et godt eksempel på at slike innlegg er nyttige og er en forlengelse av det opprinnelige innlegget. Et annet eksempel kan du finne ved å klikke her.

Det er veldig vanlig og lurt å bruke tagger på innlegg du skriver i en blogg. Tagging er en måte å kategorisere innhold på ved hjelp av nøkkelord. Tagging gjør at man finner innhold ved google-søk på nøkkelord. Utfordringen er å lage gode og relevante tagger.

Bloggen itfag er gode på å finne relevante tagger.
Bloggen itfag er gode på å finne relevante tagger.

Innleggene skrives av ansatte ved Institutt for informatikk og e-læring ved NTNU. Jeg vil anta at den typiske leseren er it-student, da bloggen er en viktig arena for å tilegne seg mye god fagkunnskap.

Absolutt alle som er interessert i it, kan finne noe nyttig på itfag-bloggen.

For meg virker itfag-bloggen som en meget informativ blogg, og absolutt en nettside jeg kommer til å sjekke ut grundigere. Noen av innleggene er meget lange, så jeg tror kanskje enda flere hadde lest innleggene, hvis de hadde vært kortet ned en del. Og eventuelt noe av teksten hadde blitt lagt i klikkbare linker. Da kan leseren selv velge om en vil sette seg dypere inn i stoffet.

Men alt i alt – en meget kunnskapsrik, reell og oversiktlig blogg. Her finnes det noe for alle med interesse for IT.

 

Reklamer

2 kommentarer om “De vil dele, reflektere og lære!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s